Løgdrømme

Skrevet af:Annelies Dannevang
Dato: 19. Nov. 2013

Novembermåned egner sig perfekt til at drømme om forårets spraglende farver, og det er nu drømmene skal lægges i jorden!

Når først de er i jorden har drømmeløgene deres helt egen måde at formere sig på, ved at danne nye, identiske småløg ud fra løgkagen: det er bunden af løget hvor de små rødder sidder. Sådan kan de brede sig år efter år! Sørg for at vælge både tidlige og senere blomstrende sorter: så vil der være masser af farver at glæde sig over gennem de lange måneder hvor vi venter på grønne skove og lærkesang.

Erantis og vintergæk er de første: forbavsende hårdfør kan de blomstre midt i sneen. Krokus kommer kort tid derefter, og er vi via perlehyacynter, påskeliljer og kejserkrone først nået hen til tulipanerne, så vil vi have slået bro over kulden, og være omgivet af farverigt liv og fuglekvidder igen!

De tidlige løg, og især krokus, kan sagtens lægges i græsplænen, for i slutningen af maj, når vi kommer i tanke om at der er noget der hedder ugentlig plæneklipning, er krokus allerede afblomstret og toppen visnet. Det betyder, at den i sit lille løg har samlet næring nok til næste forårets blomstring, og i kan rolig køre plæneklipperen over den!

Med hensyn til plantningen er der følgende tommelfingerregel (og der kan både voksne- og børnetommelfingre bruges): hullet som løget skal ned i skal være 3 x så dybt som løget er højt.

Lad børnene lægge løgene i små grupper, eller i sjove former, og vis dem hvor dybt det enkelte løg skal ligge.

Løgdrømmene på plads, jord over, og så kan vinteren bare komme an!

 

 

Emner: Årstidsaktiviteter


Skriv en kommentar