Har i set lyset?

Skrevet af:Annelies Dannevang
Dato: 01. Jan. 2014

Selvom solen siden den 21. december klatrer lidt højere op over horisonten hver dag, er vi stadig i de mørke måneder.

Så for ikke at blive helt trist af alt det mørke gælder det om at finde lyskilderne der hvor de er! Når først man bliver opmærksom på dem er der overraskende mange lysfenomener at glædes ved. Gå sammen med børnene på opdagelsesrejse for at finde lyset: der, hvor det spejler sig i en vandpyt eller en sø

og se hvordan hver regndråbe er et blinkende lille spejl, der spejler både himmel og jord - på hovedet!  Se om i kan finde disse gådefulde verdener i de flotteste dråber der hvor de hænger fra gren og kvist og blinker til børnene. Hvem mon der bor i disse magiske små verdener? Dråbebørnene der bor derinde står måske lige nu og hopper af glæde over endeligt at blive set!

Og når sneen så endlig kommer - for den kommer vel på et tidspunkt? - så glimter lyset i millioner og atter millioner af snekrystaller. Og hver og en af dem er en hilsen fra et andet sted i verden, eller fra rummet: hvert  iskrystal er nemlig dannet omkring et bittelille støvkorn: det er måske en svampespore fra en skov i Brasilien, det kan være sandstøv fra Sahara ørkenen, eller et støvkorn fra en stjerne langt borte i universet. 

Og så er der månelyset: den 16. januar er månen fuld og rund igen, og hvis skyerne holder sig pænt i baggrunden er dens gådefulde drømmelys noget som det er værdt at holde børnene oppe for: nogle oplevelser kan være vigtigere end nattesøvnen... 

Og når børnene næste dag fortæller jer om, hvordan verden så ud i månelyset, så får i jo nogle af menneskets egne lysfenomener i gave: ansigter, der lyser op i smil, og masser af glimt i øjnene!

 

 

Emner: Årstidsaktiviteter


Skriv en kommentar